söndag 31 maj 2009

Man ska ha husvagn...

Kolla här då! En självklarhet för en campare... Och lika goda som bilarna!



lördag 30 maj 2009

Dagens rätt...

I dag  ännu en rätt från Coops "Mersmak". Kycklingspett. Kycklingen marinerad i yoghurt och Garam Masala, grillad på spett. Tillbehör - Jasminris och yoghurtsås (mango chutney), sallad, gurka och tomat.

Först en GT, med crostini och olivröra


Och så färdig mat från grillen. SÅ gott! Garam masala kommer att användas ofta!

Högt uppe på berget...


Gick en promenad i dag och besteg utsiktsberget, härlig vy därifrån! Testade sedan att fixa bilderna med onlineprogrammet Picnic och sedan göra collaget med Picasa. Klicka för större bild!

fredag 29 maj 2009

Helg igen!

Vi är på Snibben igen, det är så skönt... Veckan har varit hektisk, och nu får jag koppla av. Maken har jobbat hemma i trädgården i sin egen takt, så honom tycker jag inte så synd om! Efter två bedrövelser och tre besvärligheter fick vi grillen att funka bra, så vi fick äta! Det blev lax och grönsaker, och här kommer bilder... Tillagat med lite variation på det som fanns i Coops tidning Mersmak.

Fänkål, citron och purjo. Flingsalt och olja


Lax med flingsalt, peppar och chili explosion, och lite honung


Färdig måltid!
Edit: kanske ska berätta att maten tillagas i foliepaket på grillen! Och att det smakade väldigt gott...

måndag 25 maj 2009

Rabarberkaka

Kanske får jag fresta med en bit nybakad rabarberkaka? Så saftig och god, och särskilt god nu när rabarbern är ny och krispig.


Enkel att göra, så här gör man:
3 ägg och 2½ dl socker vispas lätt och pösigt.

Blanda 2½ dl vetemjöl med ½ tsk bakpulver och ½ tsk vaniljsocker och rör i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna (20x30 cm). Häll i smeten. Strö över 4 stjälkar rabarber, skurna i små bitar. Hyvla över 75 g margarin och strö över pärlsocker.

Grädda i 200˚ tills kakan ej darrar! (ca 20-25 min)

söndag 24 maj 2009

Hemma igen

Så var helgen till ända, vi vände hemåt efter en härlig och avkopplande helg. Natten till i dag var inte så trevlig - det blåste hårt! Men vi hade ju inget förtält eller sånt att oroa oss över.

Nästa helg om vädret tillåter, så åker vi dit igen.

Och vad är det som gör att vi vill vara på Snibben? Jo, dels att det är nära staden där vi bor, men ändå en bit ifrån. Vi kommer iväg från alla måsten hemma. Dom får vi ordna med under veckorna! Och så är det ju en vackert belägen camping, som ligger vid en sjö och med natur runtom. Campingvärdarna ser till att det är ordning och reda, och håller styvt på att det ska vara en familjecamping där alla ska trivas. Jättebra, tycker vi! Inget busliv alls... Det är en ung familj som driver campingen, och de tog över den av hennes föräldrar.

Det är rent och fint i servicehuset, på toaletterna och i duscharna. Musik i lokalen, förresten! Det kan också kännas bra i vissa lägen!
Två små kök finns det, med mikrougn och diskplatser. En storstuga med tv, men där brukar vi inte hålla till och vet inte egentligen vad som finns mer där... En fin tvättstuga finns också. Campingen driver också ett vandrarhem, med ett vantell - ett mellanting mellan vandrarhem och hotell. Små stugor finns att hyra.
Nytt för i år är att den närbelägna restaurangen drivs av en thailändsk kvinna som serverar olika thairätter och även svensk mat. Det ska vi testa!


Sist men inte minst - gratis trådlöst internet på hela området!

Den nyfikne har säkert googlat och funnit att Snibbens camping också har en hemsida, gå in och titta mer!

lördag 23 maj 2009

Om kvällen

Ja om lördagskvällen, då kom den ultralätta farkosten som brukar flyga in här och landa på sjön. Alla som inte sett den förr brukar skynda fram med kameran. Det ser rätt kul ut! Jag fick en av fotograferna på kornet, och även farkosten...




Små raringar!

    
Vi gick runt och tittade på hundar, hussar och mattar. Fick höra att detta är en "kennelträff", för minischnauzer och även bichon frisé. Hundägarna får lära sig trimma, och det såg ut att vara ett svårt och drygt arbete... Men kan man lära sig så är det bra, det kostar en del att lämna bort! Några små valpar låg och sov i gräset, tio veckor gamla - då orkar man inte med långa stunder!

Melodikryss och växlande väder


Härlig morgon, sol och värme och Melodikryss! Sedan hann vi också med att äta lunch utomhus innan det blåste upp och kom en ordentlig regnskur. Det verkar ha dragit över nu. Tur för alla de som har sina fyrfota vänner med sig! Det är en träff här för en ras med mustasch - hmm, får nog googla lite - vänta... Nu vet jag! Schnauzer är det!

Gjorde inget med lite regn - jag fick lite jobb gjort under tiden.

fredag 22 maj 2009

Så var det fredag.

Var inne och jobbade några timmar i dag, och det var dimmig och eländigt inne i stan. Sen kom vi ut hit igen och solen lyste! Vi har grillat, suttit ute mest hela tiden och bara njutit.



  

Och vad är det här? Nyckelpiga utan prickar? Det är de små små detaljerna...

torsdag 21 maj 2009

Torsdag

Kristi Himmelsfärds dag i dag. "Flygardan". Här flyger bara molnen i dag, mörka och hotfulla. Åskan mullrar i dag också, och det har kommit någon skur. Men i övrigt sol och skönt! Vi har tur. Har varit på en promenad, suttit på bryggan - som låg på land - och njutit av ledigheten. 

En kostig? Nej, f.d. Riks 13 och E4! Till höger syns förra E4, nu har den en annan sträckning.

Mellan husvagnarna ska det vara 4 meter - och till närmaste granne har vi faktiskt just 4 meter! Tjo vad det var livat i holken - tror det är ett par flugsnappare som bor här.




I dag är det också folknykterhetens dag, och hur lämpligt är det då inte att fira den med lite mousserande vin? Nä precis - helt olämpligt. Men "bästföre" går snart ut, så vi hade planerat detta utan att tänka på vilken dag det var...

Kyld i sjön           Öppning pågår      Nej, vi har inte rätta glasen...

Avnjöts i samband med lite skapande verksamhet, som kanske visas senare!

onsdag 20 maj 2009

Sköna vårfoton...

Så skönt!


Nu står vi parkerade på Snibbens camping, och har det så bra! Åskan mullrar runtomkring, men här har det varit sol och skönt hela eftermiddagen. Den här helgen är det "hundträff" här, brukar vara kul att titta på när de tränar att dra små vagnar etc... Än så länge är det inte många här, men de droppar nog in vartefter. Nu blir det snart lite mat, och så en promenad. Så gott vi har det!

Nu då?

Nu packas det för några dagar i vagnen... Måste bara jobba lite först! Men sedan i dag så. Solen skiner, för hur länge får vi se - det är sagt sämre väder. Men har "dom" inte haft fel förr?

torsdag 14 maj 2009

Hyllor och vårvindar

Nu har vi äntligen hittat lämpligt material till hyllorna... Ett synnerligen starkt material, för det innehåller metall! Lätt, tunt, och i rätt färg är det. Vi kommer att göra en mall och få det tillsågat.

Ute blåser sommarvind - nä, ute blåser kalla vindar och temperaturen visar +8 nu på morgonen. I helgen som kommer blir det inte heller någon tur med vagnen, vi har annat inbokat. Men sedan är det långhelg!
Hög pollenhalt - björkarna släpper ifrån sig ordentligt nu. Vitsipporna lyser i backarna och gullvivorna är sprickfärdiga. Bäst att njuta nu den här allra vackraste tiden!

söndag 10 maj 2009

Inredning

Det är ju en väldigt genomtänkt och finurlig inredning av en husvagn, man rymmer otroligt mycket i den. Skiljer sig förstås åt från olika märken på vagnar, en del är fiffigare inredda än andra... Inga namn nämnda!
I vår Adria finns längst bak vid långbäddarna (kortväggen, s.a.s.) hyllor, och jag undrar hur konstruktören tänkte när han/hon bestämde sig för den lösningen. Ingenting (ja, en kam kanske...) kan finnas där under resans gång, utan man kan bara ha prylar där när man står stilla. De är på tok för grunda för en tidning, och även böcker måste man lägga på sidan för att de ska ligga kvar. Fast vagnen står stilla. Vore kul att höra om någon har löst användningen på något sätt, för jag kan själv inte komma på något bra! Så här ser det ut:




En annan inredningsdetalj i vagnen har jag också ondgjort mig över. I de två överskåpen ovanför spis och diskbänk där jag tycker att det passar att ha tallrikar och glas bl.a. finns bara botten - ingen hylla. Det innebär att massor med utrymme är outnyttjat! Och att man måste stapla innehållet för att rymma något. Bökigt när man vill ha en flat tallrik och det står djupa ovanpå, förutom glas/plastmuggar on top! Dessutom åker grejorna omkring vid färd och nöts mot varandra.
I det andra skåpet där vi har bröd och andra torrvaror saknar jag också en hylla.

Varför inte klämma dit en hylla i mitten på skåpet redan vid tillverkningen? Vi ska i alla fall göra det själva nu, med hjälp av en snäll granne som ska hjälpa till att få det rakt och precist!

fredag 8 maj 2009

Väderprognos för helgen:
I dag fredag mulet, blåsigt, och endast 6 grader.


I morgon, lördag, molnigt och nederbörd under natten. Under dagen möjligen sol och hela åtta grader varmt.

Söndag något tveksamt med sol och under eftermiddagen regn. Max 8 grader.

Summering: fredag ägnar vi åt inomhusjobb och oljning av trägolv vid entrén här hemma. Grillar.
Lördag blir det melodikrysset, en promenad och sedan nödvändig fläckvis sanering av det permanenta boendet. Räkfrossa. Film.
Söndag sortering av foton och en promenad innan regnet kommer. Lax till middag, kanske?

Och husvagnen? Den får bli här hemma med oss, fast den egentligen vill åka till Snibbens camping och premiärvara där i helgen! Det finns säkert något att greja med invändigt, mer att stuva ut inför kommande helger.

torsdag 7 maj 2009

Valborgshelg

Första resan för i år gick till Malnbadens camping utanför Hudiksvall. Lagom lång resa när vi startade efter jobbet på torsdag! Många säsongscampare kom under helgen och började rigga upp sina golv, förtält etc. Campingen är öppen året om, men än fanns förstås inte full service. I fjol samma helg var vi också på denna camping, och vi ville gärna tillbaka eftersom det är otroligt fina omgivningar.
Stranden är helt fantastisk, och i och med det fina vädret såg man faktiskt folk sola i badkläder!



Vi hade lugna dagar med promenader och uteliv hela tiden. Lördag åkte vi till Gävle över dagen och träffade nära och kära, och gjorde trevliga saker... (det var visst scrap- och stämpelmässa där också...) Hemåt på söndag. En härlig helg som gav mersmak! I värmen formligen exploderade växtligheten, och det var en så där ljus och skir grönska.



En undran - vad gör man med hundar som inte kan låta bli att skälla och åter skälla på folk och fä? Jag såg att det finns att köpa en manick som kallas hundskallstystare! Fungerar med ultraljud. Men den kostar hela 599 kr - så det måste finnas bättre sätt! Det är ju inte trevligt varken för ägare eller omkringvarande, med en hund som måste vakta och låta illa... Fick sedan ett bra förslag från en kompis som hade testat själv: man tar en tom petflaska, fyller den med en näve grus, och skruvar på korken. Sedan slänger man den på hunden när den skäller. De hade behövt använda den två gånger, tredje gången som de anade att hunden nog skulle reagera behövde de bara ta fram flaskan! Men jag antar att det skulle verka konstigt om jag använde mig av det tricket och slängde petflaskor på campinggrannens hund... Nä, bättre att förmedla tipset! Hundarna sov i alla fall djupt om natten, som tur var.

Campingen i övrigt då? Ganska dyrt, och fyrstjärnigt - men det märks inte så väl. Rätt slitet och behöver fixas lite här och var. Och, det är absolut första gången jag besöker en camping där man går för att diska och bör ha med egen diskpropp! Inte katten medför jag diskproppar av olika format i husvagnen! Ett anslag om att man gärna får låna en diskpropp i receptionen är rätt onödigt när ju receptionen är stängd! När killen som tillfälligt arbetade där tog emot oss för incheckning reagerade vi på hur dyrt där var på högsäsong. Då svarade han - men allt ingår... Jag kunde inte låta bli att replikera - men inte diskproppar! Det lär vara så att folk tar med sig diskpropparna därifrån, och även om man kedjar fast propparna så tar folk bort dem och tar med! Måste ju helt enkelt ha blivit "en grej".

Nåja, trots bristen på diskproppar så lär vi återkomma! Läget är bra. Naturen är som sagt fantastisk.

onsdag 6 maj 2009

No comments...

Grr - jag hade inte ställt in rätt för kommentarer - men nu så! Prova gärna igen, ni som besöker!

tisdag 5 maj 2009

Husvagnen

Vi har varit husvagnsägare förut, det här är andra vagnen vi har. Mitt emellan hade vi båt i många år. Men åldern tar ut sin rätt - det är betydligt bekvämare att rusta en husvagn!

Vår förra vagn var en gammal Cabby årgång -73 eller så, som jag köpte för 16 000 kr när maken var borta. När maken är borta passar makan på. Men det blev han inte ledsen för, och vi var både hit och dit inom landets gränser med denna lilla rara vagn. Fyra personer och tre hundar knökade ihop sig i den. Vagnen var en 420, ingen toa, utan i en av sittplatserna vid ingången hade vi en portapotti. Det gick det med. Sedan, när vi köpt segelbåt, sålde jag husvagnen för 16 000 kr...

Nu har vi en Adria 552 UL, med långbäddar. Bekvämt så det förslår. Dusch som vi inte använder... Nu är vi ju bara två personer, så vi tycker det är otroligt rymligt. Och - som vi hela tiden fick en ahaupplevelse om i början - det är ju ståhöjd i hela vagnen! Båtägare har inte alltid ståhöjd i sin farkost...


Nyss hemdragen, i april 2006

Ännu en blogg!

Tänkte det kunde vara kul med en blogg som får leva sitt liv under "säsongen" - d.v.s. när vi använder husvagnen. Skriva lite från olika campingar, berätta om upplevelser av olika slag. Som en loggbok att bläddra i när husvagnen är på vinterförvaring och man längtar till nästa sommar...

Vi här i norr har ju nyss tagit ut vagnen och faktiskt hunnit med jungfruturen för i år. Så första inläggen blir retroaktiva ord från då - det gör väl inget?

Så där - det var den enkla inledningen och anledningen till bloggen.
Återkommer!