lördag 20 juni 2009

Mera flugor!


För er som inte gillar flugor... Klicka på bilden för att se full storlek. Nog är det väl fantastiska färger på dessa!?

Flugornas paradis

Å - vilken härlig middag! Utomhus, i lä, och på menyn - surströmming! Kan det bli bättre? Jo, tycker säkert många, men vi är norrlänningar vi! Som vi njöt... Enligt min åsikt ska man äta strömmingen på klämma, tunnbröd i botten och så smör, strömming, lök, potatisskivor och tomatskivor på. Nu har jag fått en aha-upplevelse i och med en rest av crème fraiche, klickar man på den också får man ökad njutning!


Sedan kunde vi bidra till förningen på flugornas stora släktträff - de samlades och kalasade på resterna...

fredag 19 juni 2009

I sommarhagen



Nu firar vi midsommar – i stan! Det går bra det med. Vädret är inte alls så dumt - men där vi skulle ha varit är det nog betydligt svalare. Det blåser och är inte så varmt, men på vår altan är det sol och lä!

Delikat lunch

Af potatis äro dessa drycker komna

Vi har nedräkning till semestertid – då bryr vi oss inte om vädret utan drar norrut. Tänker mig att lämna ”rapport” från olika campingar och smått och gott längs vägen. Så följ med här i bloggen!

söndag 14 juni 2009

Hemmahelg

Tja - vad ska man säga? "Regnet det bara öser ner"... Och vi har hunnit en hel del här hemma! För inte katten åker jag till en camping och sitter inne och ugglar. Nä, då vill jag vara ute. Vi hyrde "Vi hade i alla fall tur med vädret" del 2 i går, men det var ingen större hit. Snygg husbil hade dom i alla fall! Så lite campingliv kan man kanske säga att vi har ägnat oss åt...

Nu hoppas vi på midsommarhelgen, men det verkar inte så lovande vad vi kan se. Kanske blir det små grodorna här hemma?

torsdag 11 juni 2009

Hyllor klara!

Nu är hyllorna i skåpen klara, och det blev så bra! Nu kan vi ju få med ytterligare saker utan att stapla på hög i skåpen.
FÖRE



OCH EFTER

måndag 8 juni 2009

Hemmacamping i helgen...

Nu har vi fått ordning på torpet - det var verkligen väl använd tid! Och inte behövde vi ångra att vi inte åkte ut med vagnen när det gällde vädret heller. Solen lyste, men kalla vindar gjorde att vi mer än gärna städade i stället! Och tog långa promenader. I går var vi ute vid en liten sjö nära havet, en riktig trollskog är det på vägen dit! Skägglaven bildade nästan draperier här och var!





En vattenväxt, bladen ser ut som treklöver. Vet inte vad det kan vara, men den är så otroligt vacker!

Nu tar vi nya tag inför helgen som kommer, kanske kommer vi iväg några dar då? Vädrets makter styr! Åtminstone när det gäller kylan.

torsdag 4 juni 2009

Nu snart...

Snart har vi hyllor i skåpen! Snart klart! Det blir jättebra.

I övrigt en väderrapport: riktigt j-a kallt är det! Det är 10 grader (kallt, känns det som) och blåser halv storm. Mulet förstås. Och så lär det förbli i helgen, och vi lär förbli hemma. Inget kul när man fryser och man inte hittar lä nånstans. Vi kanske kan städa lite här hemma? Inte kul det heller, men behövligt. Damm och frömjöl överallt. Och visst är det så här, att ju kallare det är nu, desto varmare blir sommaren sedan? Om det ska va´NÅN ordning!