fredag 21 augusti 2009

Home, sweet home!

Som säkert alla har förstått, så åkte vi hem sen och bidrog till den allmänna försörjningen... Nu helg igen och visst, nog hade vi väl velat åka ut med vagnen, men. Det regnar och står i. Jag är jättetrött, behöver ta igen mig och vill nog vara hemma och slappa i fårskinnsfåtöljen. Tända ett ljus och dricka ett vitt vin.
Det ska regna i morgon också, så detta blir en hemmahelg. Bra nog! Kanske nästa helg då? Jag vet ett ställe som vi inte varit på förut...

söndag 16 augusti 2009

Regnet öser ner

... men det var vi ju förberedda på, så vi tog in markisen och möblerna i går kväll. Som tur var la vi oss tidigt så jag hann sova några timmar, för när regnet började vaknade jag och sedan har det inte gått att somna om. Det gör ju inget med vanligt regn som trummar på taket - då sover man gott. Men när man delvis står under en björk som ideligen ruskar av sig det våta så låter det som ett trumsolo! Halv fem var jag less, tänkte gå upp. Men härdade ut till kvart i sex i alla fall. Tur det finns internet!
Och maken - ja han hör ju så dåligt att han sov i alla fall! Nu blir det tidig frukost.

lördag 15 augusti 2009

Möte i skogen

Inte så lätt att upptäcka, man ser den bara när den rör sig! En pytteliten groda på väg upp till skogen. Så liten som tre cm, det blir en mödosam vandring! Nog är det fantastiskt ordnat i naturen, den är perfekt kamouflerad!

Det kom blod...

Förra lördagen när jag skulle kliva på pallen för att gå in i husvagnen med en liter kallt vatten som jag just hämtat, så klev jag snett. Pallen vickade till, och jag med. Slog mig ordentligt mot kanten på dörröppningen. Men det kände jag inte först, fullt upptagen som jag var med att inte ramla. Och att inte spilla en droppe vatten. Det klarade sig, jag föll inte och spillde ca 3 matskedar vatten. Direkt efter att ha konstaterat det känner jag hur ont det gör, och ser att blodet rinner... Tvättar rent, och ser att det är glest mellan sårkanterna. Så jag fixar en kompress och nyper ihop det hela med plåster. Sedan har jag gått hela veckan med hudplåster, typ compeed. Det har varit ordentligt svullet och ont, men nu är det riktigt bra.
Sensmoralen är - kliv upp på pallen rakt framifrån! Och ha en välfylld första-hjälpen-väska!

När jag skulle fota såret upptäckte jag att mina fötter är prickiga! Det är helt enkelt foppatoffelsolbränna det handlar om...

fredag 14 augusti 2009

Fredag kväll

Vilken skön kväll! Vi har ätit kräftor ute och har kunnat sitta ute i det fria till nyss. Vi har ju inget förtält, vill inte heller ha det. Det räcker så väl med vår markis och med en sidovägg som skyddar mot blåst. Så mycket natur som möjligt vill vi kunna se! Nu sitter vi inne i vagnen och lyssnar till dagens sommarprogram, med Laila Bagge. Gårdagens sommarpratare ska vi också höra mer av, det var tydligen en av de bättre...

I morgon är en annan dag. Det enda jag hoppas på är uppehåll och inte för mycket vind. Vill kunna sitta ute, ta sköna promenader och njuta! Tänker grilla i morgon.
Hoppas ni har det lika gott som vi...

torsdag 13 augusti 2009

Torsdag den 13 augusti

Åter på Snibben. Måste ju hem och börja jobba! Men slutade tidigt i dag, och kunde parkera oss här. Åker in och jobbar i morgon, sedan blir det en helg här. Härligt! Har tagit det lugnt, eftersom jag är lite lätt justerad i en ankel. Klev på trappsteget snett i lördags, och fick ett sår och en ordentlig svullnad. Så för all del hörni - kliv på stegen rakt framifrån! Jag bar en liter kallt vatten som jag till varje pris instinktivt försökte rädda. Det gick finfint! Men resten blev ju inte så bra.
Därför har det bara blivit en kort promenad här, men det hinns väl med mer senare.

Här är en hel del folk fortfarande. Och fler lär det komma över helgen.

söndag 9 augusti 2009

Här och nu

... så är vi på Snibbens camping, nästan hemma! Härligt här - som vanligt. Rent och fint i duschen, lugnt trots att det är väldigt många vagnar här. Nu avslutar vi turen här, i morgon åker vi hemåt. Dags att börja jobba och göra rätt för sig. Men om vädret är med oss, så åker vi hit igen redan på torsdag.
Vi har nu provat thaimaten här - och den är fantastiskt god!
Spikmattan väntar, och den goda boken - Främlingars Hus. Och så går vi ut och sitter ute i den sköna kvällen.

Strandnära

Nära havet vill jag bo... Ja det är härligt att kunna vara vid havet när det är så här fint väder! I går gick vi ner och njöt av livet på stranden, och har man sett - kappsegling på lördan!

lördag 8 augusti 2009

Gnällspiken har duschat

Jag sa ju att toa/dusch-utrymmena bör få en renovering. Och de bör bli fler till antalet. Jag var uppe tidigt i morse för att duscha, och det var ändå kö. Det fanns två duschar för kvinnor, två för män. Ett servicehus med bara toa/dusch finns, och med samma antal duschar. Sen finns det dusch vid poolen, vet inte om det är fler där men betvivlar det. Alldeles för lite för campingen, som ju har rätt hög beläggning. Nu under högsäsong kostar ett dygn 215 kr med el. Dyrt med tanke på standarden.
Aldrig har jag sett söligare duschutrymme. Inget duschdraperi fanns, och det var blött precis överallt, även dörren! De som kom ut hade blöta kläder, så det gick alltså inte att hänga dom på krokarna... Jag hade bara morgonrock på mig, och den stuvade jag ner i kassen och hängde på krok. Så jag klarade den! Innan jag kom igång med att duscha, kände jag hur det stänkte ända upp till vaderna på mig från grannens dusch. Fräscht!
Sedan såg jag något som jag fortfarande undrar över vad det var. En elledning kan jag ju se att det är, och eltejp för att skydda något. Får det se ut så här?

Fuktigt överallt, ingen fläkt och bara ett litet fönster. Dörren öppen, med en sunkig matta som stopp. Vad är det för fel på en vanlig kil?
Här ser det ju i alla fall prydligt ut, i morse var mattan sandig och fuktig, låg i en tråkig hög. Nu har vi lämnat Rödviken, om och innan vi åker dit nästa gång ska jag ringa och fråga om de har gjort något åt servicehusen... Och glöm inte att rengöra lampgloberna, det är inte gjort de senaste åren...
Sa gnällspiken.

Tack för mjölken, Kamrat!

I går gick vi en promenad och såg att de hade två getter i en liten hägnad vid receptionen. De hade just mjölkat den större av dem som hette Kamraten. Pratade med matte om vad hon använde mjölken till, och så erbjöd hon mig att smaka. Så nu har jag testat spenvarm getmjölk! Eftersom jag gillar getost, så tyckte jag om mjölken också, lite syrlig och ändå mild. Men jag kan tänka mig att kyla den först! Tack i alla fall, Kamrat get!
Kamrat är hon med mörkt hårsvall, den andra är hennes dotter!

fredag 7 augusti 2009

Norrbyskär

En fantastisk dag! Vädret kunde inte ha varit bättre, och vi har strövat runt ön, besökt muséet och även åkt med "biltåg" runt, och fått guidning. Vi avslutade turen med god buffé på herrgården, och är så nöjda med dagen.
Norrbyskär kan verkligen rekommenderas!
En kort sågverksepok startades av Frans Kempe, som ville skapa ett mönstersamhälle på öarna. Han månade om sina anställda och deras familjer, även när de blivit änkor eller pensionärer. Däremot gillade han inte fackförbund - så hans anställda fick inte ansluta sig... Läs mer på hemsidan!

Early morning

Varför skrev jag så där i förra inläggen - en ljudvall dämpar bra? Läge för en dementi nu! Jag ska inte klaga, jag har sovit många timmar och gott. Men har vaknat rätt ofta och hört. Så ni som är halvdöva och helt okänsliga för ljud när ni sover - detta är campingen för er! Ni som är normalhörande och sover tungt likaledes. Men ni som är känsliga, ni kommer att tycka att ni fått en gräddfil på motorvägen att sova på! Så där. Nu har jag rättfärdigat mig.

Lite annat att säga: duschar och toaletter bör nog snart få sig ett ansiktslyft. Det är slitet och även om det städas regelbundet så känns det lite ofräscht.
I infobladet man får när man checkar in, finns en karta över området. På den står att husvagnar & husbilar ska backas in. Självklart. Nejdå - det är det inte alls! När vi kom fick vi ett gott mottagande och uppmaningen att ställa oss var vi ville. Inte hur vi ville, som nog många tolkat det! För inte har många husbilar backat in, och inte står alla husvagnar med draget ut. Ingen campingvärd tycks kolla heller. Vi såg tre vagnar i går som följdes åt på turen, och de tyckte inte det räckte att stå bredvid varandra utan ville ha en egen liten gård. Så de ställde sig med första vagnen längst in, sidan ut. Den andra vagnen backade in (bra) och den tredje drogs in med draget inåt. Snyggt! Säkert trivsamt. Men vad skulle brandinspektionen säga?
Gnällspik - jag?

torsdag 6 augusti 2009

Nordmaling

Inte någon lång tur nu, utan bara för att komma iväg några dar... Vi åkte till Nordmaling, med lunchuppehåll i Örnsköldsvik. Vädret = strålande! Kom fram tidigt, och har kunnat njuta hela eftermiddagen och kvällen. Här är det lugnt, men ändå rätt många campare fortfarande. Rödviken ligger vid E4, och järnvägen går förbi här, men man hör inte mycket av trafiken. En ljudvall dämpar bra.
Vi tänker oss till Norrbyskär i morgon, över dagen. Vagnen får stå här, och vi tar bara bilen till färjeläget. Sedan blir det för fot.

Liten sandstrand finns här, men även en tempererad pool!

onsdag 5 augusti 2009

Uppehåll

Ja just det - uppehåll både i bloggen och avseende väderleken! Men nu ska jag bryta uppehållet i bloggen i alla fall, det andra tillståndet kan få fortsätta! Nu har vi packat in i vagnen igen och åker norrut en liten bit. Berättar mer i morgon!