söndag 30 maj 2010

Ny säsong!

Hej sommarn - kommer du nån gång? Här är det kallt och läskigt än, men oj så det grönskar. Husvagnen är hämtad sedan snart en månad. Den är besiktigad, åtgärdad (bromsar) och ombesiktigad. Snart ska jag städa ur den och då är det klart för start. Att vi inte har hunnit mer än så här beror på att maken inte varit så pigg, och är fortfarande inte i form. Så vi vet egentligen inte hur den här husvagnssäsongen kommer att te sig.

Själv har jag ingen som helst vana att dra en så pass stor vagn, ja - ingen vagn alls faktiskt... Men veva upp och ner stödben kan jag, och hämta vatten lite i taget ska väl gå bra också. Så antagligen kommer vi att dra vagnen ut till Snibbens camping, och låta den stå där några veckor. Då kan vi åka dit när vi vill, sova över om vi vill och njuta av campinglivet i lugn och ro. Sedan får vi väl höra vad doktorn säger, om det kan bli någon resa till Leksand. Hälsan får gå först.

Nytt för i år - en gångmatta! Vi har inte köpt någon dyr matta förut, utan kört slut på två billiga varianter från Jysk. Det har funkat bra. Men nu har vi köpt en som är "hellång" från ände till ände så att säga. Mycket lik en av de förra, men den har vi ju trivts bra med! Endera dagen blir det städning och utläggning av nya mattan.

Myror hittade in i vagnen så snart den stått här hemma någon vecka. Det är ju den tiden på året. Men jag la ut en myrdosa och det gav full effekt genast! Som tur var höll de sig på golvet. I övrigt har vagnen hållit sig torr och fräsch i vinter, där den stått i ett f.d. militärförråd. Inte skitig som i fjol, när den stått i ett förråd där ett otal fåglar också tyckte de skulle övervintra. Det går inte att beskriva hur taket såg ut... Man får väl vara glad att ingen tog sig in i vagnen!

Tja, detta blev första inlägget för i år. Återkommer snart!