onsdag 30 juni 2010

Nu - semester!

Ett av de finaste ord som finns... Nu har vi rullat några mil och landat i Ljusnefors camping strax söder om Söderhamn. Här har vi varit förut, det är en fiskecamp och väldigt naturskönt, ligger vid Ljusnans utlopp. Inga krusiduller här, rakt upp och ner det som behövs. Trevliga ägare, som kommer från Holland. I morgon bitti fortsätter vi till Valbo, där vi ska fukttesta vagnen. 


När vi kom hit hängde en klass 1-varning över oss, för kraftiga åskväder. Men vi har klarat oss. Lite regn då och då under färden bara. En varm och skön kväll - med promenad och sedan satt vi ute en stund. Myggen ville gärna vara med på ett hörn, de är stora som humlor! Ja, nästan i alla fall.
söndag 27 juni 2010

Hemma på våran gata i stan

Ja, där är vi just nu. Jag har städat vagnen och börjat bädda rent, och laddar för nästa tripp. Då blir det att rulla lite mer än vad den har gjort några veckor nu! Bara några dagar kvar till semester, det är ett gott ord att suga på...
Glad att få se den nya pionen slå ut, den har ju hunnit blomma ut när vi är hemma igen!

fredag 25 juni 2010

Så vart det afton...

...Midsommarafton. En skön dag, med avkoppling, promenader och förlustelser. God mat också! Lunchen ett måste - sill och potäter, och en liten pärla till. O.P.-pärla. Middan - grillat. Nu är vi nöjda och mätta, har tryckt i oss vaniljglass och svenska jordgubbar också.

Glad midsommar!

Vaknade tidigt - 06.30 -  och gick iväg och duschade. Onödigt tidigt kanske, men eftersom vi är så många här som ska dela på duscharna, så är det skönt att vara där först! Morgonpromenad efter frukosten, och vad skådar vi när vi kommer tillbaka...


Men det blir traditionellt firande, här ska majas och resas en stång och dansas och lekas och tävlas och delas ut priser... Vädret - mulet och 15 grader just nu. Vi har förberett för regnet som ska komma i kväll, så nu ska vi bara njuta av den svenska midsommaren och hoppas på några solglimtar! Glad midsommar!

torsdag 24 juni 2010

Visa vid midsommartid

Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin... Så vackert, så vackert! Men verkligheten ser som vanligt lite annorlunda ut. Här går det storm över sjön, och en tyllgardin skulle utan vidare blåsa bort. Jag har fleece på mig ute, trots vindskydd. Jag önskar mig mössa och scooteroverall. Det är isvindar trots sol och 17 grader! Hoppet är det sista som överger en människa, så därför tror jag att vinden vänder och det blir en bättre och varmare dag i morgon...
Och då får alla som i dag visar sig i bikini och annat lättklätt ta fram sin fleece, medan jag sitter här i linne och shorts.


Här skulle det nu ha funnits en film som visar de vita gässen och suset i björkarna, men jag får inte till det. Så det får bli en stillbild.
P.S. - vi äter inne i dag D.S.

söndag 20 juni 2010

Ordningen återställd

Vädret - mulet. Men vi åkte ändå ut till vagnen, jag kommer att lämna maken här och åka hem, jobb i morgon. Vi har beställt thaimat till middag, den här gången beställde vi bara en portion! Det blir wokad biff med tillbehör.
Efter lite fix och lite fika åkte vi en sväng med bilen för att titta på en gammal kyrka i närheten, Högsjö gamla kyrka. Jättefin! I backen ovanför ligger Högsjö hembygdsgård, en pärla som vi ska återkomma till. Jag tog några mobilfoton i kyrkan, först en otroligt fin röllakanmatta som ligger framme vid altaret. Nästa bild är lite suddig, men man ser en fin gammal kristallkrona i taket och milda fina färger som kyrkan är målad med inuti.

fredag 18 juni 2010

Husvagnsliv, var det ja...

Men vi är faktiskt hemma! Husvagnen är ute på campingen däremot. Jag vill inte åka dit när det är sånt eländes regn och när jag behöver göra lite nytta här hemma. Kan inte påstå att jag haft mycket tid och ork till det på sistone. Dessutom är jag bjuden på bröllop i morgon, jag och hela Sveriges befolkning! Visst har vi tv, till och med platt-tv, i husvagnen. Men rätt som det är kanske sändningen inte är den bästa där ute, och då fryser bilden. Kan inte tänka mig att acceptera det just när någon ska säga "JA"!

Men sen blir det finväder. Det tror jag på.

tisdag 15 juni 2010

Tisdag

Fram och tillbaka, fram och tillbaka, komma ihåg att inte glömma bort att ta med, sova här och sova där.. Så är det just nu! Ser fram emot att få semester... I dag kom jag ut till vagnen för att sova över, det känns bra. Sedan bär det iväg hem i morgon bitti, och så sover vi hemma två nätter. I dag hoppas vi på mindre blåst och lite sol helst, för just nu är det bara ca 14 grader. Kalla vindar. Vi tänkte grilla, och använda grilltändaren för första gången! Intressant. Jag gillar inte tändvätska, även om den brinner bort. Äckligt luktar det i alla fall.
Kaffe och rabarberkaka har njutits ute, vid strandkanten. Tror jag ska ta en promenad!söndag 13 juni 2010

Söndag

I går började ovädret nå oss, hård vind och så småningom regn. Så vi satt inte kvar i vagnen och häckade, utan åkte hem och sen vidare till Ikea... Shoppade lite till jobbet, och goda jordgubbar till oss. Blev ingen grillning utan köttet hamnade i stekpannan i stället! Snäll människa hade ställt en present på mitt skrivbord förresten - kolla här! Sånt gillar jag... Tack!


Sen måste vi ju också trycka i oss såna här... Inga problem med det inte!
Och snart åker vi ut igen, oavsett hot om regn...

fredag 11 juni 2010

Parkerat...

Nu står vi parkerade på Snibben. Nya mattan är invigd och jag har börjat föra loggbok! Thaimat har ätits, och det räcker till lunch i morgon - väldigt generösa portioner.


söndag 6 juni 2010

Städa, städa...

Nu städar jag! Nu snart är det klart! Går igenom allt, även om det inte känns smutsigt så är det skönt att veta att det är fräscht och rent innan vi börjar använda vagnen med tillbehör. Inte mycket kvar nu, sedan kan vi börja bära ut sånt som behövs i fråga om kläder, mat etc. För på torsdag bär det iväg till Snibben, där ska vagnen få stå tills efter midsommar. Jag jobbar ju, så jag kan ju inte vara där hela tiden. Men skönt ändå att kunna åka ut och "bara vara"!