söndag 22 augusti 2010

Åter hemma

Har fått lov att spara bloggandet tills vi kom hem av två anledningar - dels gick det så evinnerligt sakta att surfa där vi var, och dels har jag problem med att formatera text/bild här på Blogger när jag jobbar i Macen. Någon som kanske vet vad det senare problemet handlar om? Skit bakom spakarna?
Nåja, vi är hemma och har haft en otroligt vilsam helg, med mycket god mat och mycket sömn. Kanske behövdes efter första arbetsveckan, trots att den inte var alltför ansträngande... I går kväll var jag redo för sängen redan kl 8, men insåg att det inte var en god idé. Vi höll oss vakna till 21.30, men sen slocknade jag. Sov till 6.30 och slumrade sedan till och från i en timme! Bra utgångsläge för kommande arbetsvecka!

I går, lördag var vi till strutsfarmen i Gerdal. Där åt vi en suveränt god strutsfilé! Det regnade, men vi var i alla fall ute och gick för att titta på strutsar i olika storlekar. De yngsta var bara 5 dagar, betydligt mindre i storlek än de fullfuxna! Tyvärr fick jag inga foton på dem. Strutsar är nyfikna djur, och rör sig hela tiden. Alltså rätt svårfotograferade. De hade velat hacka på kameran så jag fick hela tiden parera. Och vyn var ju nedifrån och upp - deras halsar är ju jättelånga - som periskop!


Mona och Niklas Persson heter de som har farmen och som har utvecklat den mycket sedan vi var där senast. Mona är konstnärlig - tecknar, målar och skapar på olika vis.
Till och med på toaletten fanns den konstnärliga ådran...

Och här ett smycke, en tomte målat på strutsäggskal, som jag köpte förra gången vi var där. Själva hänget är 1,5x2,2 cm, så det handlar om miniatyrmålning...

lördag 21 augusti 2010

Just här och nu

Precis just nu tänker jag att jag aldrig vill spela Yatzy mer. Varför vinner aldrig jag?

fredag 20 augusti 2010

Rapport från Gullviks havsbad

Här är vi nu, i Örnsköldsvik, närmare bestämt på campingen Gullviks havsbad. Här är det lugnt trots att det är många vagnar här. Vädret halvbra - just nu soligt och för en stund sedan mulet. Bara plus 15 grader ute, så vi sitter inne och häckar nu efter en promenad. Snart dukar vi fram sallad och baguette, gott och enkelt.
Vi står nära ett av servicehusen, eftersom maken inte kan gå så långt utan ansträngning. Han valde platsen, och ställde upp vagnen medan jag var i jobbärende i Ö-vik. Just i dag måste han känna sig väldigt osocial med tanke på den plats han valde - se bara...
Och åt andra hållet har vi havsutsikt, kanske inte så mycket som vi haft förut när jag varit med på ett hörn och bestämt plats... Men ok då!


torsdag 19 augusti 2010

Packar!

Tänk - vi packar IN i vagnen! Bara lite, man behöver inte så mycket över en helg. Nu är det så länge sen vi kunnat använda vagnen så vi ser verkligen fram emot att komma iväg! Spelar ingen roll att det kanske ska regna, finns väl paraply och regnkläder, stövlar och fleece...
Så nu kommer det äntligen ett inlägg eller två, som inte är skrivet hemifrån!

söndag 15 augusti 2010

Semestern slut

Jahaja, i morgon börjar jag jobba igen... Sex veckors semester, och vi har använt husvagnen i tio dagar! Inte klokt. För en vecka sedan fick vi äntligen bilen lagad, men nu har vi varit upptagna med annat så här sista semesterveckan.
Nu satsar vi på att komma iväg över helgen som kommer. Håller tummarna för att det i alla fall inte ska regna!
Ser på statistiken att besökarna är flitiga här i bloggen, trots den usla uppdateringen denna sommar. Tack för att ni kommer ändå! Ge inte upp...