torsdag 30 juni 2011

Bollnäs

Nu har vi varit i Bollnäs, där vi haft två trevliga dagar och kvällar. Vännen Åke mötte upp, och så har vi träffat mina tremänningar som jag inte träffat sedan jag var tio år... Mycket trevligt möte, och jag hoppas verkligen vi ska ses igen!
På campingen var det tämligen lugnt, men eftersom det ligger en festplats väldigt nära så hördes både musik och bilar - det var rena cruisingen! Lägg till tåget som gick titt som tätt, så har man en ljudsymfoni som gör att det inte är så lätt att somna gott... Men campingens goda sidor uppväger detta!
Vädret var fantastiskt - tropiska vindar och sol, man kunde sitta ute länge barbent och bararmad!
Där vi stod var det som i Hyde Park - stora fria grönytor. Längre bort verkade det som om folk ville vara nära varandra...


söndag 26 juni 2011

Om att inte glömma bort att komma ihåg...

Hela midsommarhelgen har vi varit hemma och förberett för avresan med husvagnen! Listor och listor omigen skrives, och det handlar inte bara om vad som ska med... Även sånt som inte ska glömmas bort att göra innan vi låser dörren! Vänner bor här medan vi är borta, så det kan ju vara trevligt att det är städat...
Turen går till Bollnäs först, vi ser till att inte köra några längre sträckor utan tar det lugnt. Där finns två campingar att välja på, vi har provat båda och återkommer nu till den som ligger mer centralt.
Återkommer!

söndag 12 juni 2011

Våfflor - igen!

Efter en härlig helg styrde vi mot hemmet i dag, söndag. Vi kom hem lagom till lunch, och beslöt att äta de där våfflorna... Och det gjorde vi, trots att våffeljärnet kollapsade. Vilken tur att vi inte behövde hantera detta omak ute på campingen! Och nu kom vi ju på att vi nog bör ta ut några grytlappar i husvagnen också. Ett nytt våffeljärn är beställt. Tretti.se är bra!


Hemma stod pionerna i full blom, och är helt fantastiska!lördag 11 juni 2011

På Snibbens camping

Vilket sagolikt väder! Vi sitter i skuggan under markisen och njuter. Med sjöutsikt åt ena sidan och utsikt mot latrinen på andra - yeah... Men det gör inget, man behöver inte låtsas om det bara...
Vi gör inte särskilt många knop i värmen, Melodikrysset är löst och en kort promenad är gjord, lunchen äten och nu lite bloggande. Här på Snibben är det ju första gången vi är i år, men här är som vanligt - lugnt trots många vagnar och rent o snyggt. Fler och fler hittar hit, och det är inte underligt!
På tal om lunchen, så märkte vi att vi hade glömt en sak denna gång också... Våfflor skulle vi äta, grädde och sylt fanns med. Våffeljärnet också. Vi hittade t.o.m. en gammal tidning att sätta under järnet för att skydda bordet. Jag tog fram de medhavda vispskålarna för att börja vispa grädden, när jag fick en känsla av att något inte stämde. Och visst var det så - vi hade glömt paketet med pulver för att vispa ihop våffelsmeten! Det är ju inte fullt utrustat i vagnen med råvaror heller, så jag kunde inte göra egen smet... Men, i sån här värme är det suveränt med fil och mackor. God fil förresten, med smak av hallon och vanilj!söndag 5 juni 2011

Söndag

Mätta och belåtna sitter vi här och gör just ingenting. Skönt. Vi har ätit söndagsmiddag på Fiskarfänget, var sin laxplanka. Har ni vägarna förbi här, så stanna och ät en sådan! Makalöst gott. Vi har haft en solig dag men med kalla vindar. Efter en natt med nio timmars sömn har vi ju varit ute större delen av dagen, så jag undrar om vi inte kommer att somna ovaggade även i kväll...

I övrigt kan jag bara säga - skärp er, Norrfällsvikens camping! Har man öppnat för säsongen så har man. Den 1/5 öppnade man, och här finns tre servicehus öppna, dock inte alla toa/duschar i dem. Det säger jag inget om, men det som är öppet måste ju för katten hållas efter! Sunkigt, är vad det är. Och man kan fordra bättre för priset - 245 kr/natt. Här behövs även en uppfräschning av de här lokalerna, det är slitet nu!Bara för att fortsätta gnället - varför funkar det så dåligt att blogga från Mac? Får ingen ordning på bild/text. Antagligen något hemligt knep som jag inte vet om.

lördag 4 juni 2011

Premiärtur 2011

Vi har åkt på första turen, som fick gå till Höga Kusten - Norrfällsviken. Här är lugnt och bra så här i början av säsongen, senare kan det bli ganska stökigt... Vi hade en härlig eftermiddag och kväll i går, med ljumma vindar och sol. I dag har vi sol, men vinden har vänt och man känner att vinden kommer från havet. Vi har ju skog som borde läa, och det gör den säkert. Man får vara glad att inte stå längst ute vid havet!
I dag ska vi gå ut och strosa lite; köpa rökt sik, fotografera. Jag har suttit ute och löst Melodikrysset, och nästan frusit ihjäl! Man måste röra på sig för att gilla läget. Vi ska också ta en biltur till närmaste butik som lär finnas i Mjällom. För hur noga jag än planerade, hur många och långa listor jag än gjorde, så nog hade jag glömt ett och annat! Varför glömmer man en osthyvel? Och en tesil? Ok, jag hade ju tepåsar med, och osten skar jag med kniv. Men det gick inte så bra! Det blir att göra en ny lista med glömda grejor.