torsdag 7 maj 2009

Valborgshelg

Första resan för i år gick till Malnbadens camping utanför Hudiksvall. Lagom lång resa när vi startade efter jobbet på torsdag! Många säsongscampare kom under helgen och började rigga upp sina golv, förtält etc. Campingen är öppen året om, men än fanns förstås inte full service. I fjol samma helg var vi också på denna camping, och vi ville gärna tillbaka eftersom det är otroligt fina omgivningar.
Stranden är helt fantastisk, och i och med det fina vädret såg man faktiskt folk sola i badkläder!



Vi hade lugna dagar med promenader och uteliv hela tiden. Lördag åkte vi till Gävle över dagen och träffade nära och kära, och gjorde trevliga saker... (det var visst scrap- och stämpelmässa där också...) Hemåt på söndag. En härlig helg som gav mersmak! I värmen formligen exploderade växtligheten, och det var en så där ljus och skir grönska.



En undran - vad gör man med hundar som inte kan låta bli att skälla och åter skälla på folk och fä? Jag såg att det finns att köpa en manick som kallas hundskallstystare! Fungerar med ultraljud. Men den kostar hela 599 kr - så det måste finnas bättre sätt! Det är ju inte trevligt varken för ägare eller omkringvarande, med en hund som måste vakta och låta illa... Fick sedan ett bra förslag från en kompis som hade testat själv: man tar en tom petflaska, fyller den med en näve grus, och skruvar på korken. Sedan slänger man den på hunden när den skäller. De hade behövt använda den två gånger, tredje gången som de anade att hunden nog skulle reagera behövde de bara ta fram flaskan! Men jag antar att det skulle verka konstigt om jag använde mig av det tricket och slängde petflaskor på campinggrannens hund... Nä, bättre att förmedla tipset! Hundarna sov i alla fall djupt om natten, som tur var.

Campingen i övrigt då? Ganska dyrt, och fyrstjärnigt - men det märks inte så väl. Rätt slitet och behöver fixas lite här och var. Och, det är absolut första gången jag besöker en camping där man går för att diska och bör ha med egen diskpropp! Inte katten medför jag diskproppar av olika format i husvagnen! Ett anslag om att man gärna får låna en diskpropp i receptionen är rätt onödigt när ju receptionen är stängd! När killen som tillfälligt arbetade där tog emot oss för incheckning reagerade vi på hur dyrt där var på högsäsong. Då svarade han - men allt ingår... Jag kunde inte låta bli att replikera - men inte diskproppar! Det lär vara så att folk tar med sig diskpropparna därifrån, och även om man kedjar fast propparna så tar folk bort dem och tar med! Måste ju helt enkelt ha blivit "en grej".

Nåja, trots bristen på diskproppar så lär vi återkomma! Läget är bra. Naturen är som sagt fantastisk.

2 kommentarer:

  1. Så ,då skall vi se om jag lyckas ...
    Underbart med husvagnsliv,vi har haft husvagn i 15år men sålde av den sista för två år sen för stämpelboden tog all tid o till slut var den bara ett dåligt samvete.
    Men kanske gör vi som ni,köper en ny så småningom.
    Skall iallafall följa era resor framöver
    Ha en härlig sommar
    Puck

    SvaraRadera
  2. Ett tips att använda en sprayflaska och spruta vattenstråle på hunden när den skäller. Efter några gånger så räcker det med att bara visa flaskan.

    Cia

    SvaraRadera