torsdag 29 juli 2010

Renault - eller?

Vi väntar fortfarande på delarna till bilen, en pump till AC-kompressorn. Tydligen en väldigt sällsynt del, för vi har nu väntat sedan vi kom hem från Leksand! Mycket konstigt. Vi har tyvärr inte det tillägget i försäkringen heller, som gör att vi kan hyra en bil så länge. Så det är inte tal om "att ta bilen", inte någonstans... Jag cyklar och cyklar, och har rygga med inköpen. Ok för mig, men trist för maken som inte kan gå många meter i taget. En så konstig semester vi fick...

Och inte så konstigt kanske att vi tänker i banor som -"ska man verkligen fortsätta ha en Renault"? Från många håll kommer uppmaningen att -BYT! För börjar det krångla så fortsätter det, såna är dom, renaultbilarna... Vet inte vad vi ska tro. En sak i taget i alla fall, först få den fixad!

torsdag 22 juli 2010

Vilket husvagnsliv?

Ja - inget är som vanligt den här sommaren... I stället för att åka iväg som vi planerat blev det sjukhusvistelse för maken och hemmaplan för mig. Ska städa husvagnen i dag, det har helt enkelt inte blivit av förut - för varmt och annat att göra. Bara att vänta och se när vi kommer iväg och var det kan bära av.
Och var det inte så, att borta bra men hemma bäst?

söndag 11 juli 2010

Hem, ljuva hem!

Efter tio dagar kom vi hem igen, lyckligen. Kan inte säga annat, eftersom det var en nervpirrande hemfärd! Bilen är inte så pålitlig just nu, något är fel. Vad - ja, på verkstan trodde man det kunde bero på en pump till ACn:s kompressor, och om den skar så kunde den också dra med sig lite i farten så att säga. Varje gång vi startar kommer det ett skärande ljud som får människor runtom att stanna till och titta. Lägg till ett illvilligt pipande (och högljutt) läte från bakhjulen (?) så kan nog alla förstå att vi helst inte ville stanna till någonstans... Men vi måste övernatta, och tanka en gång. Pinsamma ögonblick, men - vi kom oss hem! Nu hoppas vi på att det finns möjlighet att få en koll av bilen snart.

Vi har haft en härlig vecka i Leksand, med fint väder och fint sällskap. Och visst är det också härligt att känna att det är roligt att komma hem igen! Här finns en del att ta tag i, det har vuxit väldigt mycket och blommar. Och smultron att plocka! Dax att njuta av det!
Men det blir en tur igen snart, dit vi aldrig varit med vagnen...

onsdag 7 juli 2010

Åsså var det redan onsdag...

Vart tog dagarna vägen? Onsdag i dag, och snart åker vi hemåt. Fredag, är det tänkt. Då har vi haft nattgäster i nätterna tre också, en natt var per barnbarn! A var först ut. Mysigt!


Vi har också haft fint besök av Å från Värmland, så trevligt att han kom! Och så gott det är att njuta maten tillsammans...


Man kan förenkla livet på campingplatsen en hel del... Smakar lika gott att äta så här som på tallrik!

söndag 4 juli 2010

I Leksand


I fredags kom vi till Leksand, och här ska vi stå ett tag. Orimligt varmt har det varit, i dag söndag är det ok. Här är det lugnt som vanligt, på Solvi SMU-gård. Men, om jag får lov att säga så, man borde allt låta en del av kollekten gå till uppfräschning av dusch/toa... Det slits fort när man är många som har ärende dit.

I går stämpelmässa, och det blir väl en sväng dit i dag med. Så kul att träffa kändisar från forum etc, och trots den helv-ska värmen var alla glada och trivdes! Se några foton här. Fint främmande fick vi också i går, son och tre barnbarn! Härligt!


Konstruktionen av stopp till fönster är inte lätt att förstå sig på. I går när vi skulle stänga två fönster så ville det sig inte. Det stoppade hela tiden i stället för att snällt glida ner i stängt läge.   Något för teknikern bland oss att lösa...

fredag 2 juli 2010

I had a dream...

Jag sover oftast väldigt gott i husvagnen, vi har skojat om att kalla den sovvagnen... Det händer att jag drömmer drömmar av det häftigare slaget, så där så jag hojtar och pratar. Maken gillar det inte, "vad ska grannarna tro"? Det är ju lövtunna väggar... Men vad kan jag göra åt det?
I natt drömde jag att jag var på en tillställning där också prinsessan Madeleine var, och hon var rätt snorkig emot alla som försökte prata med henne. Till slut fick jag nog, och tog tag i hennes ärm och sa att hon skulle bära sig åt som folk och svara hövligt när man pratade med henne. Hon drog undan armen, och jag ilsknade till och tog ett stadigt tag i henne. Det liksom knäppte till, och jag vaknade med tanken att nu gick armen ur led! Men såg att jag hade ett stadigt tag i gardinen i stället för i prinsessärmen! Tur för mig, och tur för Madeleine...
Nu måste jag ju säga, att jag inte alls tror att hon är på det där viset, hon är säkert både artig och trevlig. Det är bara jag som drömmer dumt...
Så här ser en kunglig ärm ut in my dreams:

torsdag 1 juli 2010

Första semesterdagen

Vaknade tidigt och det blev tidig avfärd mot Valbo. Fukttesten gick bra, och var gjord på 5 minuter. Kostade bara 400 pix... En tur till Valbo köpcenter för en sen frukost på Ikea och lite inköp. Vi parkerade bredvid en annan husvagn på denna jättestora parkering, och ser att det är ett par som också brukar vara på Snibbens camping! Världen är bra liten. Vi hade en trevlig frukost tillsammans.
Nu befinner vi oss på en liten camping inte så långt från Leksand, en verkligt mysig camping som vi varmt rekommenderar! Den heter Bjursås camping. Ligger vid en sjö och det är 22 grader i sjön kan jag säga... Men jag har inte badat själv! Varmt och gott i luften också så vi har haft en skön eftermiddag och kväll. I morgon tar vi det lugnt och åker när vi får lust.

Jag är glad över manicken man sätter på borrmaskinen för att veva ner och upp stödbenen... Varför har vi inte skaffat en sån förut?
Och så en vy som är härlig för en semesterfirare!