måndag 6 juli 2009

Avresa!




Sådär - då var vi på väg då! Med god marginal för att hinna till fukttesten. Ute mulet och grått, och hela 12 grader! Om man ska vara överdrivet positivt inställd så kan man väl säga att det är i alla fall inte minus 12 grader... Men, kallt om vristerna är det.


I metropolen Bjästa. Här finns nya vagnar, och så finns det begagnade... Till bra priser! Men nog ser det bra trist ut, skulle man inte ta och stajla till bakgården lite? Back yard styling. Ser ni att mitt mellan vagnarna står en container, och allt har inte hamnat i den.
Nåja, fukttesten gick bra och vi drack lite kaffe innan vi åkte vidare. Inte så långt till Ö-vik härifrån, och när vi närmade oss, mindes jag plötsligt de ljuva dofterna från Hägges bageri, som ligger vid södra infarten. Vi var där i fjol och köpte goda kubbar tillvrakpris, och mycket annat gott. Med tandvattnet rinnande påminde jag gubben också, och han var väldigt medgörlig - vi åker dit en sväng sa han!


I en liten rar bod håller de till, och det första man hör efter "hej" är "varsågod och smaka rulltårta!" Inte är man nödbedd... Det blev både kubb och annat den här gången med. Kan rekommendera ett besök! Sväng av E4 vid skylt Fabriksförsäljning, mot Fjällräven (de har outlet här). Passera Fjällräven och sväng höger, sedan höger igen. Här är skyltarna med Hägges namn små, så titta noga! Kör rakt fram några hundra meter, sedan ankomst.
Reklam!


Sedan hällregn, och hällregn, vi stannar till i Nordmaling och äter en näringsriktig lunch. Här har man verkligen tänkt på finishen, och höjt trevnaden rejält med dessa blomster i varje fönster...

Nu övernattar vi i Sikeå, mer om denna plats senare!

1 kommentar:

  1. Även om det inte är högsommarvärme får ni väl ha det så mysigt i vagnen. Dra på värmen och mumsa på gott fikabröd.

    SvaraRadera