tisdag 7 juli 2009

Dripp,dropp...

Ja, så lät det framåt morgonen. Ute. Men vi sov gott, det låter så skönt när regnet smattrar mot taket! Framåt 06.30 var maken uppe för toabesök, och tänkte då stänga takluckorna. För de har vi alltid stängda när det regnar. Men glömde stänga i går, så - när han öppnade kom där en del vatten in! Utomhus är det väldigt mycket vatten, så vi är ju glada över att vi inte är på cykelsemester eller tältar!
Lite vatten på lakanet - men desto mer på golvet! Nåja, det torkar fort. Ute är det värre, det rinner inte undan!

I Sikeå var vi i fjol också, här är det lugnt och fint, vackert läge. Campingen drivs av Legdeå-Sikeå intresseförening. Den har byggts upp och drivs ideellt. Campingen ligger där det förut var brädgård, och granne ligger gästhamnen som förut var utskeppningshamn för industrierna. På området ligger också Andra Varvet, en mycket välbesökt Secondhand-butik. Den är inrymd i det gamla såghuset.

Man fiskar gratis från kajen. Boulebanor finns. Kulturstig. Det går att låna cykel eller baka i bagarstugan. (Tunnbröd, förstås…) Här finns också världens minsta brandstation, men jag vet inte om jag håller med helt – jag har sett en minst lika liten på ön Trysunda!

Nåväl, man kan köpa nyrökt sik och mjukkaka i receptionen, och har man tur är en av de äldre i föreningen där och kan berätta om gamla dagar. De har en mycket fin folder som berättar om Sikeå historia, och som en av ”di gamle” har författat.

Vi står inte långt från kajen, och det är långt till närmsta husvagn. Här diskar man utomhus, men det finns ett kök också. I dusch och toa-utrymmen är rent och snyggt. Pris per natt är 180 kr med el. Det finns också små stugor att hyra.

Men - stå inte där vi står just nu! Bredvid grillplatsen... Där eldade grannen med ved i går, och skulle grilla sin mat. Undrar just hur det smakade? För det brann ordentligt, och rök! De väntade inte heller på glöd... Efter dom kom en annan hungrig campare, så det brann länge! Vinden låg på mot vår vagn, och det var inte så kul att få in braslukten. Hjälten jag bor ihop med gick ut och inledde släckningsarbetet, när alla ätit klart! På bilden ser man hur grannen hjälper till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar